Hoe kom ik aan mijn drie kleuren?

Hoe kom ik aan mijn drie kleuren?

Ze verschieten niet spontaan van kleur. GroenRijk heeft een vinger in de pap gehad bij de Calluna vulgaris Tricolor. We hebben drie planten met verschillende bloemkleuren in één pot gezet: een paarse, roze en zilverwitte. Doordat ze samen in een pot staan verstrengelen ze mooi, wat een prachtig vlammend effect geeft.

Zomerheide en winterheide

Calluna vulgaris wordt ook wel Dopheide of Zomerheide genoemd, naar de periode waarin ze bloeit. In tegenstelling tot ‘Erica’, de Winterheide. Calluna bloeit zeker acht weken lang. Vaak zelfs nog langer. Ze is winterhard, dus geeft jaar na jaar plezier. Struikheide Tricolor heeft de vorm van een kaarsvlam, stevig en trots omhoog. Ze zal niet gaan hangen. Als je wilt kun je de planten loshalen, maar de combinatie is natuurlijk zorgvuldig gekozen om samen de show te stelen.

Calluna vulgaris Tricolor blikvanger voor mens en dier

Heide staat graag in de zon. Plant ze dus prominent in een perk of in een grote pot op je balkon. Dan heb je meteen ook goed zicht op de krioelende bijen en vlinders rond je plant. Zij zijn verzot op heide! Heide zelf houdt van zure grond. Vul je bloembak met tuinturf of voorzie het plantgat in je tuin van een paar scheppen turf. Om de grond zuur te houden gebruik je geen meststof waar kalk in zit. Met organische mest doe je heideplanten wel een plezier, denk aan compost of gedroogde koemestkorrels. GroenRijk biedt je een ruime keuze en onze medewerkers adviseren je graag.

Heide snoeien? Doe als een schaap!

Calluna vulgaris Tricolor is een meerjarige heester. Om hem vitaal te houden is jaarlijks snoeien aan te raden. Dat doe je bij voorkeur na de bloei. Hou daarbij de Drentse heide maar even in gedachten. Daar ‘snoeien’ de schapen de heide zorgvuldig. Zij gaan niet door tot op het kale hout, maar knabbelen alleen af wat er dat jaar is bijgekomen. Zo snoei je jouw heide ook.

Calluna vulgaris Tricolor watergeven

Calluna vulgaris Tricolor kan goed tegen reguliere zomerse droogte. Grijp alleen in voor de kluit volledig droog is. Er moet ook weer geen water blijven staan, want dan kunnen de wortels gaan rotten. Wees nou niet bang dat heideplanten ingewikkeld zijn om te verzorgen. Als je zorgt dat de grond goed waterdoorlatend is (meng er eventueel gewoon wat zand doorheen) dan doet de natuur de rest.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Mini kerstboom: Picea glauca ‘Conica’

Heb je een tiny house? Of vind je het leuk om dit jaar niet één maar meer bomen neer te zetten? Voor een Conica vind je altijd een plekje. Picea glauca ‘Conica’, ofwel tafelkerstboom is een dwergvorm van de witte spar ofwel Canadese spar. GroenRijk heeft ze al vanaf 17 cm. De kegelvormige boompjes zijn mooi compact. Buiten wordt deze boom ongeveer 2 meter hoog. Hoe je je boom succesvol naar buiten verhuist lees je hieronder.


Tafelkers...

Lees meer...
Nordmann-spar: kampioen onder de kerstbomen

Steeds meer mensen halen een levende kerstboom in huis. Als je zo lang mogelijk wilt genieten van groene takken, is de Nordmann-spar een echte aanrader. Bij GroenRijk vind je deze absolute topper nu volop!

Groene kerst

Wil je al vroeg in december een natuurlijke kerstboom optuigen? Dan is de Nordmann-spar (Abies nordmanniana) een goede keuze. Hij blijft lang groen, dus van een kale boom en een vloer vol naalden, nog voor de kerstdage...

Lees meer...
Amaryllis: dé blikvanger tijdens de feestdagen

De Amaryllis, met haar majestueuze bloemen en elegante uitstraling, is een geliefde plant onder bloemenliefhebbers. In dit artikel delen we handige tips en inzichten over hoe je jouw Amaryllis het beste kunt verzorgen, zodat je optimaal kunt genieten van haar betoverende bloei. Lees verder om alles te ontdekken over deze prachtige bloem.

...Lees meer...