Tuincentrum vol kerststerren

Natuurlijk presenteert ons tuincentrum in Zevenaar ook dit jaar weer de mooiste kerstbomen en kerstdecoraties. Eigenlijk zijn het allemaal ‘sterren’. En dan hebben we ook nog een groot aanbod van de echte kerstster, de Poinsettia. Deze fleurige kamerplant is er niet alleen in klassiek wit of rood, maar tegenwoordig ook rood-wit gevlamd, crèmekleurig, zalmroze of zuurstokroze. Daarbij heb je ook nog keuze uit kleine en grote exemplaren.

Fleurige kerststerren

Eigenlijk zijn het niet de bloemen van de kerstster die de show stelen, maar de gekleurde schutbladeren. De eigenlijke bloempjes aan het eind van de stengels zijn licht geel-groen en vallen niet echt op. Wanneer je een kerstster goed verzorgt, kun je er makkelijk vier maanden lang van genieten. Zet de kerstster op een lichte plek, maar niet in het volle zonlicht en niet op de tocht. De plant houdt van warmte, maar zet hem niet boven de verwarming, want dan droogt hij uit. Wanneer je hem toch in de vensterbank wilt zetten, benevel hem dan af en toe met een plantenspuit. Geef om de twee dagen een beetje lauwwarm water, maar laat de plant geen ‘natte voeten’ krijgen, en verwen de plant een keer in de week met vloeibare kamerplantenvoeding. Goed om te weten: het witte sap van de kerstster is giftig, dus zet hem op een plek waar huisdieren en kinderen niet bij kunnen.

NB Verwar de kerstster niet met de kerstroos (de vaste tuinplant Helleborus). Al is dit wat ons betreft ook een ster. Hij bloeit wit, donkerpaars, roze of meerkleurig, en dat midden in de winter en maandenlang. De kerstroos heeft mooi blad en is een aanwinst voor de tuin en in een pot, bak of mand op je balkon- en terrastafel.

Meer stralende kerststerren

In de donkerste periode van het jaar snakken we naar licht. Kijk op de kerstafdeling in ons tuincentrum in Zevenaar ook naar lichtsnoeren met sterretjes eraan, led-verlichting in de vorm van een ster, stiften of spuitbussen waarmee je zelf op het raam kerststerren kunt tekenen of spuiten, sterren voor in de kerstboom en stervormige kandelaars.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De kleurrijke Cyclaam

Cyclamen ruiken een beetje naar viooltjes. Wie daar niet gelijk een geurbeleving bij heeft, kan het beste denken aan honing. Aan zijn viooltjesgeur dankt de Cyclaam wellicht zijn bijnaam Alpenviooltje. Niet alleen de heerlijke geur maakt de Cyclaam tot een echte herfsttopper…

Kleurrijk: Bont het najaar in!

De Cyclaam is een schitterende najaarsbloeier voor in huis of in je tuin. Uit dit knolgewas groeien fiere bloemen met helder rode...

Lees meer...
Bosviolen blijven maar bloeien

De ijzersterke Viola cornuta is er in vele vrolijke kleuren, bloeit maandenlang en komt prima de winter door. Met een kleurrijke mix van GroenRijk geef je je tuin, terras of balkon zelfs in de wintermaanden nog een vrolijke sfeer.

 

Mix van kleuren

Het bosviooltje (Viola cornuta) komt oorspronkelijk vooral voor in de Pyreneeën, Alpen en Apennijnen en zie je tegenwoordig in veel tuinen. Hij is wat kleiner en verfijnder dan...

Lees meer...
Peperomia’s: kleine planten met grootse bladeren

Peperomia’s zijn mooie, compacte planten die je huiskamer snel opfleuren. Ze verschillen van elkaar in grootte, bladvorm en kleur, maar vormen samen toch een hele leuke combinatie.

 

Peperomia’s verschillen vaak zo van elkaar, dat je eigenlijk niet door hebt dat ze familie zijn. Sommige hebben dik, vetplantachtig blad, anderen juist flinterdunne bladeren aan lange stengels. In de natuur zijn er naar alle waarschijnlijkheid wel meer dan 1000...

Lees meer...